Anette  

Välkomna till QI-Kicken


Jag heter Anette Niburg och är auktoriserad terapeut i komplementärmedicin. Jag har utbildat mig i Shiatsu och Reflexologi i Israel. Thaimassagen har jag studerat på institut i Thailand. Är även utbildad i Regenerationsterapi och har också studerat beteendevetenskap för terapeuter. Sammanlagt har jag studerat i 7 år. Jag är auktoriserad medlem i SSF, Svenska Shiatsuförbundet och har arbetat som terapeut sedan 1996. Jag är även utbildad Poweryoga, Pilates och Qigonginstruktör. Det är en underbar känsla att kunna hjälpa och vara till nytta för mina medmänniskor.

I QI-Kicken bedriver jag en verksamhet, där jag erbjuder olika behandlingar i de ovannämnda terapiformerna. Jag arbetar med både sjukvård och friskvård. Jag samarbetar även med företag och då vanligtvis i form av friskvårdsbehandlingar, dvs. man arbetar i underhållande samt i förebyggande syfte. Detta enligt den lag som trädde i kraft i januari 2004, som berättigar de anställda till friskvårdsmassage på arbetsplatsen ( eller utanför arbetsplatsen med medtaget kvitto). Även sjukvårdsbehandlingar utövas på företag om detta önskas.

Jag flyttade tillbaka till Sverige år 2001 efter att ha varit bosatt i Israel i närmare 12 år.
Den komplementära medicinen är mer utvecklad och accepterad i Israel än i Sverige. I dagsläget kan man där få alternativa eller komplementära behandlingar inom sjukvården. De har s.k. utanförkliniker, dit man kommer med remiss från en läkare och har möjlighet att välja en av de olika alternativbehandlingar som erbjuds. Även vissa sjukhus har särskilda enheter för just komplementära behandlingar. Jag strävar efter att även vi här i Sverige ska få möjligheten att välja vilken typ av vård vi vill ha. Så länge socialstyrelsen inte erkänner terapeutiska komplementära behandlingar, kommer vi tyvärr att få betala mer för dessa än när vi går till en sjukgymnast. Många av mina patienter tycker dock att det är värt det, i långa loppet.

Det pågår många studier i ämnet och utveckling sker dagligen. Ett samarbete med landstingen närmar sig och redan nu finns möjlighet för de medicinstuderande på Karolinska Institutet att välja en kurs i Shiatsu under deras utbildning.

Jag har min praktik i Sundbyberg på Prästgårdsgatan 22 och ni är alla hjärtligt välkomna att höra av er till mig.Jag är tillgänglig på telefonnr: 08-283299 samt 073-6693766
e-mail: info@an-qishiatsu.com